Wolf’s Hunger је као идеја настао 2001. године са циљем свирања патриотски оријентисаног black метала инспирисаног српском историјом и митологијом. Прва постава се устаљује 2002.године када чланови Душан, Часлав и Вељко дефинишу стил којег ће се држати, а то је комбинација thrash и black метала. На позицији бубњара бенду се прикључује Ђус, а на позицији другог гитаристе Довла.lineup1

Августа 2003.године објављен је први материјал назван “Thunders Of Perun Are Back”. Упркос томе што чланови бенда нису били сасвим задовољни тим материјалом он добија одличне критике. Следе наступи са бендовима Interfector, All My Sins, Defilement, Posmrtna Liturgija итд.

Године 2004. Ђус напушта бенд и на његово место долази Владимир. Августа 2005.године објављен је нови материјал “Земља моја у пламену је”. Наредне године издавачка кућа Grom records објављује тај материјал на сплит издаљу са бендом Posmrtna Liturgija. Следи наступ на фестивалу United Slavic Swords у Београду са бендовима Inferno, The Stone, Posmrtna Liturgija, Zaklan и Svartgren. Априла 2006 године бубњар Владимир напушта бенд из личних разлога. Његову позицију употпунио је нови бубњар Милош. Јула 2006.године Wolf’s Hunger наступа на Metal Hammer stage бини на Exit фестивалу пред неколико стотина фанова. Крајем 2006.године Wolf’s Hunger наступа на United Slavic Swords II са бендовима Inferno, Adultery, The Stone, Zaklan, Maras и Besatt.

2У августу 2006.годне Wolf’s Hunger улазе у Positive Studios ради снимања првог албума “Освета у крви”. Фебруара 2007.године албум је објављен за издавачку кућу Grom Records. Маја 2007. године следи наступ као предгрупа бенду Vital Remains у Београду. Септембра 2007.године долази до распада бенда који ће трајати 2 године.

Након 2 године Часлав и Милош одлучују да наставе са радом уз пуну подршку Довле и Вељка. Нови гитаристи бенда постају Растко(Schwargla, Obscured, Concrete Sun) и Милан(Ground Zero). Повратнички наступ бенд има на фестивалу United Slavic Swords III у децембру 2009.године заједно са Infernal War, Kozeljnik и Bleeding Fist.  У јуну 2010.године бенд свира као предгрупа руској фолк/паган метал атракцији Аркона.

У периоду од 2010-2015.бенд повремено свира и у том периоду уследило је неколико измена у постави. Гитаристи Милан и Растко напуштају групу а у бенд се враћа бивши гитариста Довла 2012.године. Године 2013. позиција другог гитаристе употпуњена је доласком Игора. Бубњар Милош напушта бенд из личних разлога 2014.године. У септембру 2015.године Wolf’s Hunger улазе у студио Пикник ради снимања другог албума. Маја 2016.године групи се прикључује Иван(Огњена кочија) на позицији бубњара. У септембру 2016.године објављен је други студијски албум “Беж’те живи враћају се мртви” инспирисан Првим светским ратом, српском историјом као и словенском митологијом. Албум је објављен за издавачку кућу Symbol of Domination из Белорусије.

VMP_3782 fb

Иван (бубњеви), Часлав (вокал/бас), Довла (гитара), Игор (вокал/гитара)